Älskar mina råttor

Heej!

Då ska vi se. Just ja veterinären! Han kollade först på Molly och jag fick tråkiga nyheter, det var med största sannolikhet en tumör. Men eftersom den inte alls är så stor så avvaktar jag lite med att ta bort den. Den har heller inte växt på en vecka och hon äter och mår bra. Ska hålla noggrann koll på den. Dom andra två töserna hörde han ingenting på men jag antar att de var för att de var stressade, så han skrev recept på Vibranord som jag ska ge 2ggr om dagen. Givetvis fanns inte det hemma på apoteket så fick vänta tills idag. Var där idag innan jobbet och hämtade ut det så nu har dom fått sig en kur. Det gick bra att få i dom det också, skönt. Kan de vara för hallonsmaken? ^^,

Nu efter jobbet har jag städat hos råttisarna och myst järnet! Dom är så sjukt goa! Pussiga och ber om mer och mer gos. <3 Jag älskar verkligen dom! Nu springer dom runt och busar ute på buren. Men så fort jag reser mig upp ifrån sängen springer dom fram till kanten och vill pussas och mysa <3 Aww! :)

Nu ska jag vänta till midnatt så jag kan kolla på idol reprisen xD Ha de gott!


Måndag 26/9

Hejsan!

I fredags åkte jag och mamma in till Ingelsta en snabbis, köpte ett par boots och ett par leggins, mer än så blev det inte. Kvällen spenderade jag hemma hos syster Emma med mat, chips och idol :) Lördagen planerades utgång med eftersom vi bor i den här hålan så vart det bara förfest och sen hem :/ Inget folk ute och det skulle kännas så meningslöst att lägga ut pengar. Så söndagen var jag mestadels hemma hos mamma och Stefan för att sedan åka hem till mina håriga pälsklingar.

Idag har jag jobbat en kortis för att sedan åka hem och ringa till veterinären. Råttorna har blivit förkylda och de vägrar ge med sig och Mollan har fått en knöl i armhålan som jag hoppas bara är en varböld som behöver lite hjälp på traven att spricka. Vill inte att hon ska ha fått cancer. Vill inte vill inte! Men de får vi svar på imorgon. Ska dit klockan 15.50 så håll tummarna! Nu ska jag och råttorna dricka upp vårt té, se klart på 100 dalmatiner och vänta på idol :] Ha de gott!



Sotan <3


Torsdag 22/9

Hej!

Nu var det visst några dagar sedan jag skrev något ser jag. Men när jag tänker efter så har det inte hänt så mycket. Har jobbat lite måndag, tisdag och igår hade jag en heldag men kussen Veronica. Idag har jag jobbat och städat hos råttorna. Just nu springer dom runt upp och ner på buren, stannar upp och glor och tigger om lite mys och sen springer dom vidare xD söta små saker :) Några andra söta saker är mina marsvin hos dom rullar allt på som vanligt. Ebony mår jätte bra och är helt återställd. Känns sjukt bra!

Imorgon är det fredag och jag är ledig :) Ska nog åka till Norpan och se om jag kan hitta lite nya kläder. Har nog inte köpt några kläder på typ ett halvår. Hugo i Finspång har sin första clubkväll så funderar på om jag ska dit i helgen och det skulle kännas fräsch med nåt nytt att ha på sig. Men vi får se. Ni får ha de gott!


Ella smutsig ;)


Söndag 18/9

Halloj!

Hur sjukt är det inte?! Bara för att jag köpte en ny kamera så hittar pappa den gamla! Jag får spader, hade till och med letat där han hittade den, i hans säng. SUCK! Så nu har jag två st ixus kameror, kul. Jag som egentligen inte hade råd att köpa en ny. Men men va gör man. Säljer kanske den gamla. Sugen? Det är en canon ixus 75.

Helgen har redan rusat förbi och vad har jag och djuren gjort? Inte mycket. Alla har fått rent och fint och råttisarna har varit på äventyr medans jag städa. Fattade inte vart dom hade tagit vägen först men dom ville tydligen klättra och gömma sig i min hylla ^^,

Rambo har varit med hela dagen också, nu ligger han och sover här brevid och det spöregnar ute. Usch! Vad händer mer idag då? Ehm jag ska bara slappa och vänta på att idol ska börja :)  Ha de gott!





Ny kamera

Heej!

Det är redan fredag! Eller snart till och med lördag. Tiden går fort. Men i alla fall både jag och pappa leta som tokar i hela huset efter min kamera, men ne den är verkligen borta så jag var och köpte en ny i onsdags. Bestämde samtidigt att de blir kanon att träffa Emma och kolla in hennes nya lya. Hon har nämligen flyttat till stan(Norrköping) så efter att hon slutat jobbet åkte vi in till Elgiganten och jag köpte en ixus 115 hs en senare version av den jag hade efter det köpte vi med oss Max och kollade tv. Hennes lägenhet var väldigt fin och helt okey läge, lär bli många besök där.

Mycket annat än att jobba torsdag och fredag har jag inte gjort. Kom på för ett litet tag sedan att jag inte tagit några kort på Ella och hennes rosetter(eftersom jag inte haft någon kamera) så jag var tvungen att knäppa några bilder. Men eftersom ett litet busfrö som lilla Ellis är så va det inte det lättaste. Fick i alla fall en bild jag vart nöjd med så här får ni den.

Sötnöten med sina två A och sitt 1:a pris

Emmis

Max och tv

Orkidé



Operation Ebony

Halloj!

Ebony blev sövd och urinstenen är nu borta..... och hon lever! Hon är fortfarande seg MEN hon äter lite grann helt själv och de är så underbart skönt! Har varit så orolig över detta. Tackar gud för det! Nu får vi hoppas att hon fortsätter äta själv och mer. Hela det här veterinär kalaset har kostat 3106:- lätt värt om damen får leva några år till.

Har inte gjort så mycket idag, ska nog leta som en tok efter min kamera. Fattar inte vart den kan vara, men måste få tålamod till att leta. Ahhop jag ska leta efter den nu innan allt bra på tv börjar. Ha de så gott och håll tummar för Ebony!




London baby

Tjenixen!

Vila och sega hela dagen trodde jag ja. Hade totalt glömt bort att syskonskaran skulle samlas hos mammi och planera våran London resa. Mamma fick nämligen i födelsedagspresent av Stefan att åka med sina döttrar till London och shoppa :) Vi blev först bjuda på taco och sedan satte vi igång med att leta resor och hotell/lägenheter. Det är ju rena djungeln! Men det lutar i alla fall till att vi åker dit den 11-14 november. Ska bli as najs!

Lilla Ella har typ sovit i sin favorit fleecetunnel hela dagen. Stackarn. Men lite trött får man ju vara efter att ha tagit hem ett 1:a pris! :D Är så enormt glad att hon tog hem det! :) BIG SMILE!




Resultat i Kallhäll

Hej!

Jag åkte till veterinären med Ebony i fredags. Veterinären och en annan veterinär kollade på henne och tyckte inte att de var en urinsten för de kändes ju absolut inte som det nej nej, men jag var övertygad och bad dem röntga och ja vem hade rätt? JAG! Så mina misstankar bekräftades genom mig och en röntgen bild. Ingen veterinär inte. Ska tillbaka med tanten och försöka få ut den, så hon kommer bli sövd. Håll alla tassar och tummar för att de går bra.

Igår var det ustställning hela dagen. Jag gick upp kvart över 4, hämtade Linda och Isabella och åkte till Örebro. Där mötte vi upp Frida och bytte bil och hon körde vidare till Kallhäll. Det var en lång och seg dag då jag var tok förkyld och hade ont i huvudet. Men det var kul, så här gick det för min Ella:

Standard OS, Astrid Bergman
Kvalité 1
Helhetsintryck: I can sing!
Övrig bedöming: Ok essex - några vita strån på ryggen. Ok pannfläck. Tecknad mage, tassar och svans. Bra dumbo öron.
Temperament: Utmärkt

Pet, Tellu Sonne
Kvalité A
Helhetsintryck: Nice dumbo lady
Kondition: Good size. Good clean skin and tail. Good nails.
Tamhet: Easy to handle, a very nice pet rat.

Pet, Janina Kultanen
Kvalité A
Helhetsintryck: helt stum tydligen då inget skrevs xD
Kondition: Bra storlek. Ren päls och hud. Silkes hår. Bra svans. Ok klor. Bra öron. Vackra ögon.
Tamhet: Härlig lugn fröken.

Och *trumvirvel* i Janinas pet vann Ella hela skiten och fick första pris! :D ;D :D jippiee! :D
Det var något jag verkligen inte trodde. Min lilla Ella. Hon skötte sig så bra hela dagen! Stolt matte. :)

Nu är jag fortfarande förlyld och känner mig sjuk, så ska vila och sega hela dagen. Ha de gott!



Här har vi Ellas syster Eladia med skägg ;)


Bad, Ida och Elvira

Hejsan!

Idag har jag som jag nämnde nedan badat alla marsvinen. Trodde det skulle bli värsta pärsen men asså vilka snälla grisar jag har! Allt flöt på skit bra! :) När jag badat 8 grisar tog jag en paus och åkte hem till Ida. Vi åt jätte god thaigryta med ris som Ida fixat och till efterrätt blev det blåbär-hallonpaj, jätte gott! Tack Ida! Träffade och gosade massa med Elvira också såklart. Vilken söt bebis, det var nära att jag tog med henne hem :) När Elvira sov en stund hade Ida och jag en massa girltalk och det behövdes. Var ju ett tag sedan vi sågs, får aldrig mer vara så långt mellanrum. Ska nog åka dit nästa vecka igen :)

Jag kom hem för ett litet tag sedan och har hunnit med att bada de resterande 2 grisarna och tvättat Ellas svans. Den var verkligen jätte skitig, vet inte vad damen pysslat med. :/ Imorgon blir det ringa veterinär och boka besök för Ebony, misstänker att hon har urinsten :( Sedan blir det jobb och häng med Madde.

Nu ska jag mysa ner mig i sängen och glo lite tv. Ha det så gott!


Kan man vara sötare?! <3





Framåt

Hej.

Jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig vidare i det här. Enyas förlust känns hård. Hon var ingen ungdam precis, men det är svårt. Jag försöker blicka framåt. Jag har fortfarande en del drös med grisar kvar och så har jag mina underbaringar till råttor. Vad skulle jag göra utan dom? Det är frågan.

Imorgon ska jag sätta fart med att bada alla grisar. Kommer ta hela dagen. Men har planerat att hinna besöka Ida och hennes dotter Elvira, som jag inte ens träffat än. Så det måste bara göras.

Det är även snart helg igen och jag börjar bli nervös. Blir en tidig morgon mot Kallhäll. En sak som ska bli riktigt kul i alla fall är att alla Ellas syskon kommer befinna sig på utställningen. :)

Nae nu ska jag koppla in tv:n så jag kan se Idol sedan. Ha de gott!



Vila i frid Enya 050511-110904


Min Enya har lämnat mig. Känner inga ord som kan beskriva hur jag känner. Hon var en av dom första marsvin jag skaffade. Hon var en underbar individ.. jag orkar inte.. :'(


Jag älskar dig.

Sår i örat

Heej!

Idag är det fredag och jag är seg :/ Är ensam hemma och marsvinen mår dåligt. Dom är kladdiga som tusan och äter dåligt. Gamlingarna ser riktigt tråkiga ut. Vet inte vad jag ska göra. Jag ska ju inte bada bort oljan förrän om några dagar. Känns piss och blä.

Nån utav råttorna har bitit/rivit Ella i örat, och jag är så förbannad! Utställningen är ju nästa lördag. Gah! Hoppas de hinner läka ihop på en vecka. Men vet inte om öronläkningen är snabb eller inte. Det är också piss och blä.


Roligare än så blir inte det här inlägget tyvärr.. Hoppas de går bättre för er.


Rambo mår iallafall bra <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0