Färg?


Jag tycker det är as svårt med färger, men honan med bläs ser ut mer ut som mink och honan med prick är lite melerad och ljusare. Men det är möjligt att hon kanske bara är silverad mink?

Prick honan


Bläs honan

Prick och bläs

Bläs bak och prick fram


Bebisar 14 dagar

Hej!

Sorry för dålig uppdatering! Men julhelgen tog en massa tid och nu har jag gått och blivit sjuk. Idag är dom underbara små fröna 2 veckor gamla. Jag kan inte säga annat än att dom är så jävla söta! Vill verkligen ha alla! ;)

Nu ska vi presentera dom små eller njaa jag har inte bestämt namn ännu ;p

Agouti hona

Svart essex hona

Russian dove? essex mm hona

Mink essex mm hona

Svart essex mm hona

Svart hane

Svart essex hane

Agouti essex hane

Svart essex hane

SÖT!

Vad tror ni om hennes färg?






Bebisar 11 dagar

Hejsan..

Nu är bebisarna 11 dagar och as ap söta! :D Har jag gissat rätt på färger? Help me! :P




God Jul!

Hej!

Idag är det julafton :) Bebisarna är nu 9 dagar, hann inte med att ta kort och greja igår då vi firar jul här hemma hos pappa. Men nu har jag tagit lite nya kort och jag hade tydligen helt fel med att dom var blå, tror det är 5 svarta? 2 agouti och 2 mink? Ne jag kan inget om färger så ni som kan ge hjälp mig!


Hanar

Honor

Agouti

Mink?

Svarta?



Bebisar 7 dagar

Heej! :)

Idag är bebisarna en vecka gamla :D Dom är så enormt söta! Jag älskar dem allihopa och önskar jag kunde behålla alla.. Hmmf.





Bebisar 6 dagar

Tjollahopp tjollahej! :D

Idag är jag på bra humör :) Trots att jag gick upp klockan 7 i morse, har varit i stan med syrran och fixat lite ärenden plus några julklappar. Nu väntar jag på mat som en gapade liten fågelunge, pappa fixar potatismos och fiskpinnar (torsk till mig) :)

Idag har jag också fotat bebisarna en och en, men jag är inte så hajj på att ta fina kort har jag märk ;P haha. Men dom får duga helt enkelt. Och jag tror att 7 stycken är blå, antagligen russian blue och dom två ljusare vet jag inte än. Dom skymtar lite i blått/grått dom också men en ljusare nyans. Snart får vi veta för dom små liven börjar få päls :D

Hane utan tecken


Hane essex

Hane essex

Hane essex


Hona utan tecken

Hona essex

Hona med liten strimma/prick, essex?

Hona med bläs, essex missmarked?

Hona med prick/bläs, essex missmarked?


Hela högen <3



Bebisar 5 dagar

Hello igen! :)

Jag tog bara ett par snabba bilder på bebisarna idag. Blev inga bra bilder men jag kommer nog ta mer enskilda bilder när dom har fått sin päls :P Just nu kan jag knappt se skillnad på de 3 essex hanarna.




Tjuvkik

Hejsan hoppsan! :)

Jag har redan tagit en titt på bebisarna när Ella fick sin frukost, men jag tog inga kort. Det jag försökte göra var att se vad det är för prickar och bläsar dom har i ansiktet. Det stämmer inte riktigt med det jag trodde först och skrev i några inlägg ner. Jag är helt säker på hanarna dom är mörka och tydliga, 3 är essex och 1 utan något. Men honorna, det är svårt. Tror det är 1 essex eller om man ska räkna en liiiten pyttte strimma i pannan på en hona så vet ja inte? På en utav dom ljusare ser jag inte om det är en prick eller om den fortsätter neråt mot nosen medans den andra ljusa har en större bläs som nu tycks bli lite smalare på ena sidan och inte en sån där som ser ut som ett upp å ner vänt V. Ne jag får nog sluta klura fram och tillbaka helt enkelt blir ju tokig. Vänta på pälsen är ju så jobbigt. Men jag har nog inget val. ;P


Här har vi min andra spillevink som snart kommer hem, Soulweeper.


Foto: Linda


Bebisar 4 dagar

Hej igen!

Jaa, huum vad säger man.. Fy på mig. Jag kunde inte hålla mig, tittade in i boet och jag bara smälter! Jag var bara tvungen att fota dom, så enormt söta! Ella tog en promenad under tiden och sedan fick hon en massa gos, bättre råtta får man leta efter! <3



Honor från vänster och hanar från höger



Ingen störning

Hejsan!

Idag har jag inte stört bebisarna alls mer än att jag gett Ella sin frukost, får se om jag kikar på dom senare när jag ska ge henne mat. På nått sätt känns det som att man måste låta dom vara ibland även om det är svårt. Vem kan motstå sådana söta små pinkisar?

Jag har istället ägnat mig åt att slå in julklappar, fatta det är bara 5 dagar kvar till julafton! Tiden går så sjukt fort. Snart är det nytt år, 2012. Det ska banne mig bli ett bra år, med massor av råttisar ;) Ne jag ska nog ta ett g-vil nu men jag hör säkert av mig senare :)



Tänk att dessa små fanns i hennes mage bara för 5 dagar sedan :')





Bebisar 3 dagar

Hejsan!

Idag har jag försökt se vilka som är essex och inte. Min slutsats är att 3 hanar och 2 honor är essex eller 3 vet inte om 2 honor har nån form av bläs, MEN jag är absolut inte säker på något. Jag tycker det är svårt att se på vissa. Vi får vänta och se, jag är ju bara nybörjare ;) Det är inte lätt att hålla koll på 9 små skitar helt själv, dom håller på och kravlar runt för fullt!

Essex hane

Essex hane

Hane

Essex hane

Essex eller en strimma hona

Hona

Bläs hona

Essex hona

Essex eller bläs hona

Edit: ändrat vad det nu några dagar senare ser ut som på teckingarna.




Bebisar 2 dagar

Hej!

Nu har bebisarna blivit 2 dagar och dom ser ut att må bra allihopa. Pigmenteringen syns lite mer nu och jag ser en tydlig essex prick på några av dom mörkare :) Dom ljusa ser jag ingenting på, men snart så ;D Jag längtar tills dom får sin päls så man kan se deras färger, så spännande :D

Jag har nog glömt att nämna att kullen har tema båtar/fartyg efter mamma Elanora och dom ska börja på E efter pappa Eine Verra, lite tråkigt att det blir på samma bokstav men nu heter ju pappsen som han gör ;) Har redan hittat några namn som jag fastnat för men dom får ni veta nån annan dag ;P





Stamtavla

BÅT KULL

Far: GP Zaya´s Eine Verra
s/ru bl
Rnr: 0608/09

Ff: Zaya´s quiz on?
s/ba

Fff: Zaya´s Toverspreuk
rsl

Ffm: Asterixin Metsätähti
s/ba

Fm: Zaya´s Namune
rsl

Fmf: Asterixin Head Ööd!
rsl

Fmm: Wictoria OdAdush
rslag

Mor: SP "Sorkland´s" Elanora
ag es Du
Rnr: 0172/11

Mf: Eytukan Gargazill
ag es db
Rnr: 0226/10

Mff: Unique
ag es

Mfm: Yael Naim
ci db

Mm: "Sorkland´s" Landi
ci db
Rnr: 0232/10

Mmf: Soda´s päronsoda
amb x
Rnr: 2006/09

Mmm: "Sorkland´s" Silja Europa
ag db
Rnr: E 1974/09


Pojkar och flickor

Hejsan!

Idag har jag varit iväg och handlat julklappar, tog en snabbtitt på bebisarna innan jag åkte och kollade så att alla hade fått mjölk. Och det hade dom :)

Efter staden åkte jag och hämta Linda och körde hem oss. Jag ville veta könen på bebisarna och eftersom det är min första rått kull hemma så ville jag att hon skulle bekräfta om jag hade rätt eller fel.. Vi började med att ta fram med alla ungar, ehm en hona, en hona, ne en hona till, uhm ännu en hona. Jag trodde jag såg fel eftersom det började med så många honor så jag tvekade men fortsatte, ah en hane, ehm den här är jag tveksam på men en hane, en hane, uhm en hona och en hane. Så jag hade ganska så rätt tror vi i alla fall. 5 honor och 4 hanar kom vi fram till. TACK Linda för hjälpen! Nu ska vi bara få klura ut färger sen också, några pannfläckar har vi redan sett skymten av :D Essex bebisar, here they come! ;)

Ne nu ska ja fetta med chips, dip och cola :D Ha de gött!


9 små pinkisar



5 honor




4 hanar






Ella hjärta Verra = 9


Nu har jag kikat fort som attan! :D Räknade först om och om igen men hjärnan var inte riktigt med, haha! Så jag tog ett kort! Det blev 9 stycken små knattar. Hoppas alla klarar sig nu! :)


Ella dag 23



NU ÄR DOM HÄR!!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D



Jag kom hem ifrån jobbet runt halv 9 och sprang direkt in till Ella och det första jag hör är dom små pipen! :D Mer än att det är en massa pip vet jag inte än! Har inte vågat störa för jag tyckte hon fortfarande höll på. Ska kolla strax innan 22 hur många dom är och kanske knäppa en snabb bild, mer än så vågar ja inte störa dom idag. Jag är så scheetna glad! Jag har typ blivit mamma igen! Länge sen jag hade bebisar ju xD JIIIPPIIIEE!!



Sparkar!!


Jag kände sparkar förut ifrån Ellas mage! :D Hon bara satt där medans jag höll försiktigt runt magen. Guu vad mysigt de va, kan dom inte komma i natt! ^^


Ella dag 22

Hallå!

Vart är bebisarna? Kom dom i natt? Nee, Ella håller fortfarande dom små inne i magen.. suck. Matte vill ju inte vänta längre. Hon beter sig som vanligt, vill komma ut och leva rövare. Hade henne ute ett tag förut vägde och fotade. Vågen stod då på 513gram och jag hoppas nu att de här är dom sista magbilderna för jag vill ha pinkisar att fota ^^

Just nu ligger hon och sover i toan med huvudet på kanten, why toan liksom? Not fresh. Men hon gör ju som hon vill.. Ne jag ska nog glo lite tv och väääänta, denna eviga väntan.. Jag tycker jag har väntat länge nog.. Ella?! Sätt fart nu! ;)


Ella dag 21

Halloj!

Idag är Ella inne på dag 21, än har det inte dykt upp några bebisar. Jag vägde henne i förmiddags och vågen stannade på 504gram. Hon har varit ute och sprungit som vanligt men just nu ligger hon i buren och sover.. Förbereder hon för att vara vaken i natt tro? ;) Vi hoppas på de ;P

Ella har nu en vikt ökning på ca 100gram, om vi säger att en unge väger ca 5gram och att den även lägger till 5gram till, då är det alltså 10 ungar? ;) Hihi hur många tror ni? :D

Idag fyller min morfar år, grattis moffa! Ska strax iväg och hälsa på honom och mormor såklart! Syster Malin skulle hämta upp mig på vägen, vill inte gå i mörkret och blåsten.


OBS. Bilden är ifrån dag 19, vill inte krångla och försöka fota nya. OBS.

Ella dag 20

Hejsan!

Jag är nyfiken, kan inte bebisarna komma nu? :) Vanligaste dagarna att dom föds är 21-23 så jag har inte alls långt kvar att vänta :D Tossan springer just nu runt fönstret, i sängen och på mig. <3 Jaa jag gör faktiskt inte så mycket mer än att vänta här hemma. Sov dåligt i natt så tänkte förut att jag skulle ta ett g-vil på 30minuter men det råkade bli 2 timmar, så nu är jag lagom seg i huvudet.. iisschh. Här får ni dagens magbilder plus att matte råkade bjuda på en chips bit ^^,



Nyss: Ella va på andra sidan sängen med kudde flaskor och annat i vägen mellan oss.. Jag ropar på henne och  slår med fingrarna på kudden.. Dirket titta hon upp och börja springa mot kudden, hoppa upp och börja tokknastra! <3 Man blir ju bara sååå varm i hjärtat! För er ikke råttmänniskor så betyder knastra att dom trivs/myser m.m. :)

Anna 23 år, Ella dag 19

Hejsan!

Idag fyller min fina vän Anna år! Grattis! Har varit där på eftermiddagen, fikat och snackat skit. Trevlans! :) Vi kom fram till att jag ska försöka hjälpa henne med hästen Farwa, ska bli kul att rida lite igen. Om jag ens kommer ihåg hur man gör?! xD Men de sitter väl i benmärgen, eller? ;P

Kom hem för ca 1 timme sedan, så jag har bara donat med Ella. Städat buren och gett henne lyxmat (kyckling, räkor, pasta, sallad, tomat, gurka, ärtor, majs, champinjoner och kokt ägg) Hon har även varit ute och sprungit i sängen, på golvet, upp och ner på buren ;D Tokig! Hon är nu inne på dag 19 och väger 490gram. Linda och Zickan har gissat på hur många bebisar de tror kommer och dom gissa på 12 och 11 men Linda tror mera på 14 nu i efterhand och jag har verkligen inte den blekaste, men jag vet att jag kommer få fullt upp! haaha xD

Just nu segar jag och äter skittles! Så jävla gött! Varför finns inte dom i Sverige för?


Trööött

Hallojsan!

Jag är trött, så orkar inte blogga nå långt.. Men det har inte hänt så mycket är bara jobb på schemat. Imorgon är det fredag, det är skönt ska sova as länge på lördag ;D haha!

Ella ökar sakta men säkert, det borde inte vara maten ;) Vikten ligger nu på 464gram så det går framåt och sen i mitten på nästa vecka borde det ha kommit några pinkisar här.. Guuu vad jag längtar! :D

Ne nu ska jag sova! Natti !


Ella och Etta som bebisar :P

Ella tjock

Haallå! :)

Jag måste bara visa den här enormt feta bilden:



HAHAHHAHA! Asså hon är inte så där tjock! Vet inte hur vi lyckades få till den där bilden xD Jag tycker den bara ser enormt rolig ut! :D Ella ökar några gram om dagen så bebisar är de allt :)

Ella är hemma!

Hejsan hoppsan! :)

Det blev Ikea igår, köpte det jag nämnde i andra inlägget förutom det viktigaste, julklapparna! Gah vad svårt det ska vara, suck.. Jaja får komma på nåt och åka till staden.(Norrköping)

Ella min älskade Ella är äntligen hemma! :D Och magen är större ;) :) Hon väger nu 448gram så det är en ökning, igår vid hemkomsten vägde hon 435gram. Hon är nu ute och springer, förut knastra hon och myste järnet med mig <3 Älskade lilla råtta! Dock höll hon mig vaken i natt så jag har kanske sovit 3 timmar sammanlagt. Hon tyckte det var helt okey att riva papper och bädda hela natten lång.. Funderar på att sova i andra rummet i natt för jag behöver sova, blir jobb heeeela veckan! Iiiiscch, men money money money... :P

Nu ska vi mysa vidare jag och Ella och fixa lite innan det blir sängen, ha de gott!


Eftermiddag med grisarna

Hejsan!

Jag har repat mig efter min mardröm.. (Jonna jag bad faktiskt pappa kolla brandvarnarna och dom funkade) Så jag hoppas verkligen jag kan rädda mina älsklingar OM det skulle hända nån gång.

Har varit iväg och handlat på förmiddagen. Det blev en massa grönsaker, nyttigt och gott till Ella som behöver skämmas bort lite när hon äter för fler ^^, hehe. Köpte leverpastej, ägg, olika fröer och välling m.m. Så nu är verkligen allt klart tills hon kommer hem imorgon :D

På eftermiddagen har jag pysslat med grisarna, städat och klippt alla klor och gett dom lite lördags godis(vindruvor och selleri) Självklart får vi inte glömma Puttis men han ingår när jag skriver grisarna inte för att han är en gris men nästan ;D Han är i alla fall för go den kaninen <3

Imorgon ska jag nog åka till Ikea med Madde, Lisa och Bodil, om jag kunde haka Madde? Då ska jag försöka köpa julklappar och så ska jag kolla efter foderlådor och lite råttsaker :) På kvällen sedan ska jag hämta Linda i stan och min ELLA! :D Yaaaay! ;D


Mardröm

Fyyy säger jag bara!! Hade en mardröm i morse.. Det började brinna i vårat hus, jag och alla andra sprang ut men sen kom jag på alla djuren! Dom får bara inte dö! Så jag sprang in igen började samla på mig djuren samtidigt som jag känner att jag inte kan andas det blir tungt och varmt och precis när jag tuppar av vaknar jag av samma känsla, fick verkligen panik! Jag hoppas verkligen det aldrig händer.


Huvudvärk


Nu har jag ap as ont i huvudet! SUCK! Kryper ner under täcket och sovZzzZzzer lite. Nattinaaijt!


Ingen alls

Hellu! :)

Idag har jag haft fullt upp! Har hjälpt Anna att flytta grejer ifrån stugan till hennes nya lya. Eller jag gjorde inte så mycket ^^, tog mest hand om lille Tristan :) Lille och lille förresten han har ju blivit stor och tung! 8 kilos bebis ;) Men det var kul att se dom.

Efter det åkte jag hem till Linda, bada råttor och gosa bebisar! ;D Dom växer så det knakar och alla har öppnat ögonen eller jaa lite i alla fall. Sjukt söta är dom alla 4! :D Längtar tills min kommer hem. Det är nu bestämt vilken, det blir den rexade för tydligen har vi bara inbillat oss att den andra är dumbo! HAHA! Alla är toppörade.. Så nu hoppas jag så sjukt mycket att Verra (Ellas kille) är dumbobärare men det var tydligen en liiiiiten chans. Jag vill ju ha dumbo... Jajja återstår att se :)

Ikväll blire en riktig hemmakväll med pappi. Mat, cola, chips och idol ;) Ha de gött!



Det värker i hjärtat...

.... så mycket saknar jag min Ella. Fick bilder på henne nyss, som Zickan tagit och jag började grina. Inte så lite heller, stor böla :') Men snart är min lilla ögonsten hemma igen, längtar!!

BILDBOMB! Tack Zickan för bilderna!

RSS 2.0